|
|
|
SZŐKE ISTVÁN ATTILA
Szőke István Atilla versíró, aki verseiben, dalszövegeiben a magyar múlt tiszteletét, a műveltség, a l... |
2016-08-07 21:00:47 |
|
|
|
|
|
|
... csirkecomb bőrét fellazítjuk az ujjunkkal, és megtöltjük a diós töltelékkel. Megformázzuk, és kiolajozott tepsibe tesszük, és 160 fokon kb. 1 órát sütjük.
A csicsókapudinghoz a csicsókát megmossuk, héjastól megfőzzük enyhén sós vízben, majd lehúzzuk a héját. Konyhai aprítógépben morzsalékosra aprítjuk. A tojások fehérjét habbá verjük.
Besamelt készítünk: a vajat megolva... |
|
2016-01-14 13:39:02 |
|
|
|
|
|
|
... tojásból, 10 dkg lisztből gyúrt csipetke.
Elkészítés:
Ha csontlevet használunk, legelőször a csontot tesszük fel körülbelül 1 liter vízben.
A fejtett babot megmossuk és körülbelül 3/4 liter vízben feltesszük főni. A babbal együtt feltesszük a finomra vágott hagymát, a péppé zúzott fokhagymát, a megtisztított zöldséget, melyet először cikkbe - hossz... |
2015-12-18 20:42:36 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál finomliszt, 2 evőkanál olaj, 1 teáskanál vegeta, 1 húsleveskocka, 2 dl tejföl, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 késhegynyi törött fehér bors.
A cukkínit megmossuk, két végét levágjuk, majd vékony karikákra aprítjuk. A felforrósított olajon üvegesre pirítjuk, ezután felöntjük 8 dl vízzel. Beletesszük a húsleveskockát és a vegetát, majd a borssal fűszer... |
|
2015-07-30 10:30:23 |
|
|
|
|
|
|
... kelkáposzta
1 csokor petrezselyem
1 zöldpaprika
1 paradicsom
16 dkg finommetélt
Elkészítés:
1. A húst és a csontot megmossuk, a húst 3-4 darabra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a cseresznyepaprikát leöblítjük, a borsot és a sárfrány(os szeklicé)t teatojásba zárjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és ... |
|
2015-05-08 21:37:10 |
|
|
|
|
|
|
... csirkecomb bőrét fellazítjuk az ujjunkkal, és megtöltjük a diós töltelékkel. Megformázzuk, és kiolajozott tepsibe tesszük, és 160 fokon kb. 1 órát sütjük.
A csicsókapudinghoz a csicsókát megmossuk, héjastól megfőzzük enyhén sós vízben, majd lehúzzuk a héját. Konyhai aprítógépben morzsalékosra aprítjuk. A tojások fehérjét habbá verjük.
Besamelt készítünk: a vajat megolva... |
2015-04-10 23:53:30 |
|
|
|
|
|
|
... kelkáposzta
1 zöldpaprika
körömnyi cseresznyepaprika
só
10-15 dkg levestészta
Elkészítés:
A csontot és a zöldségeket alaposan megmossuk, megtisztítjuk. Egy nagyobb fazék aljára fektetjük a feldarabolt csontot, és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy jócskán (4-5 ujjnyira) ellepje. Forrásig hevítjük, hozzáadjuk a fokhagymát, a... |
2015-04-06 22:08:41 |
|
|
|
|
|
|
... zöldfűszer (mélyhűtött is lehet)
2 evőkanál vaj
Elkészítés:
A hagymát meghámozzuk, kettévágjuk. A leveszöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk. A csontot megmossuk.
Felforrósítunk zsiradék nélkül egy nagy lábost. A vágott felével lefelé beletesszük a hagymát, és megpirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket és a csontot, kissé ezeket is megpirítj... |
2014-07-26 22:41:14 |
|
|
|
|
|
|
... paradicsom
só
bors
ételízesítő
1 babérlevél
ízlés szerint burgonya
Elkészítés:
A húst felkockázzuk, a csontot is kettévágjuk, megmossuk. A bőrkét is beleszeljük a zsírosával együtt, de nagyobb darabokra, hogy ki lehessen szedni, ha megfőtt.
A húst feltesszük főnni annyi hideg vízben, hogy ellepje. Ha fel... |
2014-06-06 23:40:38 |
|
|
|
|
|
|
... vastagabb karikára. A hagymát megtisztítjuk, és vékonyra szeleteljük. A paradicsomokat 8-10 másodpercre lobogó vízbe tesszük, majd lehűtjük, és lehúzzuk a héját, cikkekre vágjuk. A paprikákat megmossuk, kimagozzuk és szeleteljük.
Egy lábasban lepirítjuk a szalonnát, rátesszük a hagymát, és üvegesre dinszteljük. Megszórjuk a fűszerpaprikával, gyorsan elkeverjük, és 3 dl vizet... |
2014-02-08 19:58:19 |
|
|
|
|